Іран може обмежити дальність балістичних ракет при передачі рф: які причини

Читать на русском
Постачання іранських балістичних ракет до країни-агресора можуть порушити резолюцію Ради Безпеки ООН.
Defense Express

Іран має намір обмежити дальність балістичних ракет, які країна планує надати росії для війни в Україні. Основною причиною є побоювання міжнародної реакції.

Про це повідомляє видання Axios, з посиланням на ізраїльських чиновників.

Як зазначається у матеріалі, постачання іранських балістичних ракет до країни-агресора можуть порушити резолюцію Ради Безпеки ООН та запустити механізм, який знову накладе санкції ООН на Іран.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, прийнятої у 2015 році в рамках ядерної угоди, країнам не дозволяється передавати або отримувати від Ірану балістичні ракети та безпілотники з дальністю понад 300 кілометрів та корисним навантаженням понад 500 кілограмів до жовтня 2023 року.

Нагадаємо, що Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення. В найближчі місяці ця підтримка може зрости.

Раніше у Зеленського зазначили, що співпраця Ірану з росією є питанням глобальної безпеки.

Також стало відомо, що у понеділок, 12 грудня, Євросоюз ухвалив новий пакет санкцій проти Ірану за поставки зброї для росії, яку вона використовує для атак по Україні, а також обмежувальні заходи у зв’язку із грубими порушеннями іранською владою прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: