Іран планує передати рф балістичні ракети – ЗМІ

Читать на русском
Іран планує поставити до росії ракети класу земля-земля для продовження війни проти України.
Getty Images

Іран планує поставити до росії ракети класу «земля-земля» для продовження війни проти України.

Про це пише The Washington Post.

Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю рф та готовий передати їм не лише дрони, а й балістичні ракети. Тегеран направив офіційних осіб до росії ще 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Розвідники повідомили, що Іран готує першу партію балістичних ракет, які здатні вражати ціль на відстані 300 та 700 кілометрів. У видання зауважують, якщо поставку таки здійснять, то це буде перша допомога росії ракетами з початку повномасштабного вторгнення на територію України.

Інститут вивчення війни також повідомляв, що росія могла домовитися з Іраном про постачання нових безпілотників Arash-2. Ці дрони-камікадзе є новим озброєнням іранського оборонного комплексу.

Водночас британська розвідка зауважувала, що рф скоро відчує дефіцит високоточних боєприпасів. Оборонна промисловість окупантів неспроможна виробляти ракети такими темпами, як вони витрачаються. Станом на 12 жовтня у росії залишилося 609 високоточних ракет із 1 тисячі 844, які були на початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: