У Чорногорії відбуваються масові протести: проти демонстрантів застосували газ

Читать на русском
Поліція Чорногорії застосувала перцевий газ проти сотень протестувальників, які кидали каміння, пляшки та інші предмети під час демонстрації біля парламенту.
Радіо Свобода

Правоохоронці у столиці Чорногорії Подгориці застосували газ проти демонстрантів, які в понеділок, 12 грудня, вийшли під парламент країни висловити невдоволення у зв’язку з рішенням більшості позбавити прозахідного президента суттєвої долі політичних повноважень.

Про це йдеться в повідомленні агентства АР, з посиланням на заяву місцевої поліції.

«Поліція Чорногорії застосувала перцевий газ проти сотень протестувальників, які кидали каміння, пляшки та інші предмети під час демонстрації біля парламенту»,- наводить агентство заяву поліції.

В Ірані можуть внести зміни до Конституції, щоб вгамувати масові протестиЦя заява президента прозвучала на тлі безперервних акцій протесту в іранських містах, які тривають вже два з половиною місяці поспіль.

Як повідомили правоохоронці, згідно з попередніми даними, ніхто серйозно не постраждав.

Зазначається, що протест відбувся, коли депутати парламенту Чорногорії проголосували за позбавлення прозахідного президента країни вирішальних повноважень у процесі призначення прем’єр-міністра. Закон був висунутий просербською та проросійською більшістю в парламенті, що викликало невдоволення прозахідної опозиції.

При цьому, спірний закон був ухвалений у понеділок. Причому перевага більшості була мінімальною - «за» проголосував 41 депутат у 80-мандатному парламенті.

Нагадаємо, що у Парижі в суботу, 10 грудня, після перемоги на Чемпіонаті світу-2022 збірних Марокко та Франції їхні фанати зіткнулися з місцевими правоохоронцями.

Також ми раніше повідомляли, що у вівторок, 6 грудня, у болгарській Софії місцеві протестували проти приїзду до країни високопоставленого чиновника РПЦ і відправи за перемогу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: