Токаєв склав присягу президента Казахстану, в Астані почалися протести

Читать на русском
У суботу, 26 листопада, в Астані відбулася церемонія інавгурації президента Казахстану - Касим-Жомарт Токаєв склав присягу в Палаці незалежності.

У суботу, 26 листопада, в Астані відбулася церемонія інавгурації президента Казахстану - Касим-Жомарт Токаєв склав присягу в Палаці незалежності.

Про це повідомляє Радіо Азаттик.

«Токаєв вступив на посаду на семирічний термін — відповідно до змін Конституції, внесених до виборів. Згідно з поправками, одну й ту саму людину не може бути обрано президентом двічі, проте поточний строк Токаєва із прийняттям змін було обнулено», - йдеться у повідомленні.

Зеленський привітав Токаєва з перемогою на виборахГлава держави Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з Касим-Жомартом Токаєвим і привітав його із впевненою перемогою на виборах президента Казахстану.

У своєму виступі Токаєв подякував казахстанцям, які віддали за нього голоси, а також заявив, що слід повернути всі незаконно виведені з країни капітали.

Президент пообіцяв підтримати село та доручити уряду розробити відповідну концепцію. Він додав, що його команда має зробити велику роботу з трансформації суспільства і перетворення Казахстану на розвинену країну з справді демократичними інститутами.

Водночас, Токаєв заявив, що Казахстан продовжить багатовекторну зовнішню політику, розвиватиме відносини з державами на пострадянському просторі, США та Європейським Союзом, Китаєм.

Пізніше стало відомо, що в Казахстані почалися вуличні протести на тлі інавгурації новообраного президента Токаєва. Місцеві Telegram-канали повідомляють, що в Астані відключили зв'язок та інтернет. Почалися затримання.

Нагадаємо, чинний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв переміг на виборах глави держави. Він набрав 81,31% голосів, за нього проголосували 6,45 млн. людей.

Казахстан не визнав результатів псевдореферендумів на окупованому Донбасі, а також на захоплених росією територіях Запорізької та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: