У Єревані відбуваються протести проти візиту путіна і ОДКБ: що відомо

Читать на русском
Учасники акції, яка розпочалася біля пам'ятника герою вірменського національно-визвольного руху Гарегіну Нжде, скандували антиросійські гасла.

У Єревані напередодні саміту ОДКБ, який запланований у середу, 23 листопада, опозиційна партія «Національно-демократичний полюс» провела акцію протесту проти організації та проти візиту президента країни-агресора до Вірменії.

Про це повідомляє вірменська служба «Радіо Свобода» та Телеграм-канали.

Як зазначається, учасники акції, яка розпочалася біля пам'ятника герою вірменського національно-визвольного руху Гарегіну Нжде, скандували антиросійські гасла: «Ворог росія!», «Ворог ОДКБ!», маючи на увазі, що після кривавих зіткнень на кордоні у вересні цього року цей військовий блок не надав жодної підтримки своєму члену - Вірменії.

На засіданні ОДКБ розглянули звернення Вірменії: підсумки зустрічіПозачергове засідання Ради колективної безпеки ОДКБ відбулося у вівторок, 13 вересня. На ньому розглядався запит Вірменії, яка є членом організації.

При цьому, члени опозиційної партії заявили, що візит лідерів недружніх і навіть «ворожих до Вірменії» країн-членів ОДКБ, зокрема президента рф путіна, має отримати гідну протидію. На плакатах можна було побачити і визнання небажаним президента Білорусі Александра Лукашенка.

Серед протестувальників також були помітні прапори України та лунали вигуки «Слава Україні - Героям слава!».

У середу, 23 листопада, опозиціонери, а також представники громадянського суспільства мають намір знову провести акції протесту.

Варто зазначити, що це перший візит путіна до Вірменії після війни восени 2020 року.

Нагадаємо, що 18 вересня, у столиці Вірменії Єревані відбувся мітинг за вихід країни з організації Договору про колективну безпеку.

Раніше ми повідомляли, що у Вірменії біля парламенту зібралися сотні людей, вони вимагають відставки прем'єра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: