У Байдена заявили, що незабаром США можуть оголосити про нову допомогу для України

Читать на русском
Минулої п’ятниці США оголосили про виділення ще $275 мільйонів для військової підтримки України.
Укрінформ

Сполучені Штати готують оголошення про виділення нового пакету допомоги Україні для протистояння російській агресії.

Про це під час пресбрифінгу в Білому домі повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

«Минулої п’ятниці ми оголосили про виділення ще $275 мільйонів для військової підтримки України. Ближчими днями ми матимемо додаткові оголошення», - зауважив представник Білого дому.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

При цьому, радник Байдена підкреслив, що США продовжують стежити за розвитком подій в Україні. Згідно з його словами, у Вашингтоні хочуть бути певними, що будь-які спроби рф досягти переваги як на полі бою або у знищенні військової інфраструктури, будуть послаблені.

«Тож наша увага зосереджуватиметься на тих речах, які становлять справжню загрозу для України й українського народу», - підкреслив Салліван.

Нагадаємо, що у неділю, 11 грудня, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Зеленський наголосив на важливості формування ефективної протиповітряної оборони. Він закликав Байдена допомогти захистити мирних українців та критичну інфраструктуру нашої держави.

Також у Пентагоні опублікували перелік озброєння, яке США передадуть в Україну в рамках нового пакету військової допомоги на 275 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: