Палата представників США схвалила оборонний бюджет

Читать на русском
У четвер, 8 грудня, палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету країни на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 млрд доларів.

У четвер, 8 грудня, палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету країни на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 млрд доларів.

Про це стало відомо за підсумками голосування, яке транслював телеканал C-SPAN.

Як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТОУ 2022 році країни НАТО витратить на оборону 1 трлн 189,8 млрд доларів. Як змінилися витрати кожної країни за вісім років – на інфографіці.

Раніше цей проект оборонного бюджету було погоджено профільними комітетами обох палат Конгресу. Ініціатива, крім іншого, передбачає виділення щонайменше 800 млн доларів на допомогу Україні у сфері забезпечення безпеки та 6 млрд доларів на ініціативу зі стримування в Європі, спрямовану проти росії.

Документ також включає санкції за пов'язані із золотом операції з росією, передбачає продовження на п'ять років заборони на співпрацю з росією у військовій сфері, а також постійно вносить заборону на обмін інформацією щодо систем ПРО з рф.

Крім того, у ньому зазначено, що Вашингтон має намір перешкоджати участі представників РФ у заходах G20 та інших міжнародних організацій.

Тепер проєкт бюджету буде винесено на голосування у Сенаті. У разі затвердження ініціативи верхньою палатою Конгресу вона надійде на підпис до президента країни Джо Байдена. Зазначимо, що цей бюджет може стати найбільшим в історії США.

7 грудня Комітети обох палат Конгресу США у справах збройних сил погодили проєкт оборонного бюджету на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 млрд доларів. Це на 45 млрд. більше, ніж запитував президент Джо Байден.

Наприкінці листопада стало відомо, що США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 400 мільйонів доларів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: