США нададуть Україні новий пакет допомоги на 275 млн доларів: що туди включать

Читать на русском
США нададуть новий пакет допомоги Україні на суму 275 мільйонів доларів. Туди, зокрема, увійде обладнання, спрямоване на посилення протиповітряної оборони.
Ілюстративне фотоФото – Shutterstock

США планують передати Україні новий пакет військової допомоги на суму 275 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, нове обладнання спрямоване на посилення протиповітряної оборони України та захист від ворожих безпілотників. Водночас невідомо, про яке саме обладнання йдеться.

152 vs 155: Чому Україні бракує снарядів на фронтіПро те, чому в Україні виникла проблема зі снарядами і як можна вирішити цю проблему – в матеріалі Слово і діло

Крім того, до переліку Пентагон включить ракети для пускових установок високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS, 155-мм боєприпаси, військові машини Humvee, а також генератори.

Зазначається, що представник Ради національної безпеки США відмовився коментувати новий пакет допомоги. Причина у тому, що номенклатуру та обсяг оприлюднять лише після підписання відповідного документу президентом США Джо Байденом.

Нагадаємо, у четвер, 8 грудня, палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету країни на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 млрд доларів.

Наприкінці листопада стало відомо, що США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 400 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: