У Держдепі США порівняли дії росіян з тактикою ІДІЛ

Читать на русском
Американський Держдеп порівняв дії російських окупантів з тактикою терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку. Зокрема, йдеться про масові мінування.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Представник Державного департаменту США, менеджер у справах Європи Майкл Тірре заявив, що тактика росіян нагадує тактику терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Про це він сказав під час брифінгу Гельсінської комісії Конгресу США, передає «Голос Америки».

«Від українських посадовців, які працюють на місці, ми знаємо, що російські солдати цілеспрямовано мінують цивільні будинки, зокрема дитячі іграшки, і навіть тіла вбитих. Жахливе використання вибухових пристроїв російськими військовими нагадує тактику бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії, де терористи намагалися вбити стільки цивільних, скільки можливо, щоб люди боялися повертатися до своїх домівок», – наголосив Тірре.

Мінний терор буде серед пунктів обвинувачення проти рф за агресію – ЗеленськийВолодимир Зеленський розповів про російський мінний терор. За його словами, відповідне питання буде серед пунктів обвинувачення проти росії за агресію.

За його словами, розмінування українських територій для саперів є найбільшим викликом з часів Другої світової війни. Таких команд зараз недостатньо, тому США планують посилити допомогу із підготовкою саперів та надати додаткове обладнання.

Крім того, Держдеп виділив 91,5 млн доларів на розмінування України. Гроші спрямують на навчання, надання обладнання з метою проведення операцій розмінування, а також забезпечення роботи відповідних команд.

Нагадаємо, Європейський Союз додатково надасть 1 мільйон євро на проведення розмінування українських територій.

Харківська область виявилася найзамінованішою з усіх деокупованих територій. З вересня там уже виявлено та знешкоджено понад 50 тисяч вибухонебезпечних предметів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: