США запровадили санкції проти голови ОАСК Вовка

Читать на русском
Держдеп США ввів санкції проти голови ОАСК Павла Вовка та його родини. Причиною стала корупція.
Павло ВовкФото – Українські новини

У п’ятницю, 8 грудня, Державний департамент США запровадив санкції проти очільника Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та 2 членів його родини.

Про це повідомляє пресслужба американського відомства.

«Державний департамент США вносить Вовка до санкційного списку через вимагання хабарів в обмін на втручання в судові та інші державні процеси», – йдеться у повідомленні.

«Плівки Вовка»: адвокати намагалися оскаржити рішення на користь НАБУ і САПАпеляційна палата відмовилася відкривати провадження за скаргою адвокатів підозрюваних на рішення про пришвидшення передачі до суду справи.

Зазначається, що санкції ввели у рамках так званого «закону Магнітського». Він передбачає покарання людей, які причетні до масштабної корупції, переслідування та порушень прав людини.

Відомо, що санкції, зокрема, передбачають заборону на в’їзд до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше НАБУ оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус.

Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: