США введуть нові санкції проти росії та Китаю: подробиці від WSJ

Читать на русском
Під санкції США потраплять кілька російських підприємств оборонної промисловості, пов'язаних із передачею іранських дронів.

США у п'ятницю, 9 грудня, мають намір запровадити нові санкції проти росії та Китаю, спрямовані проти порушення прав людини.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Основну частину санкцій, як пише видання, буде введено відповідно до Закону Магнітського.

США працюють над оголошенням ПВК «Вагнера» терористичною організацією – ЗМІВизнання ПВК Вагнера іноземною терористичною організацією дозволило б США розпочати кримінальне переслідування проти групи та її членів, а також накласти арешт на її активи по всьому світу.

США заморозять будь-які активи високопосадовців та військових чиновників, представників ділових кіл у межах своєї юрисдикції, заборонять їм в'їзд у країну та ділові відносини з ними. Крім того, підсанкційним особам можуть ускладнити міжнародні поїздки та фінансування.

До списку цілей, ймовірно, входять чиновники, відповідальні за російські фільтраційні табори для українців.

Також адміністрація США планує завдати удару по кількох підприємствах російської оборонної промисловості, пов'язаних з передачею іранських військових безпілотників.

Крім того, США підготували санкції проти центральної виборчої комісії рф.

Щодо Китаю, то під санкції потраплять близько 170 організацій, які, ймовірно, причетні до незаконного рибальства в Тихому океані.

Нагадаємо, 14 листопада США запровадили санкції проти транснаціональної мережі закупівель технологій для підтримки російського військово-промислового комплексу.

Також введено обмеження проти організацій та фізичних осіб, які брали участь у розробці та передачі росії іранських дронів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: