Внаслідок російських атак в Україні пошкоджені всі ТЕС

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі залишається складною. Російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Міністр енергетики Герман Галущенко взяв участь у засіданні Координаційної групи з енергетики G7+, на якому повідомив, що внаслідок російських атак в Україні пошкоджені всі ТЕС.

Про це повідомляє сайт Міністерства енергетики України.

«Ситуація в енергосистемі залишається складною. Російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії. Проводяться відновлювальні роботи, щоб стабілізувати електропостачання. Працюємо для підвищення потужності атомної генерації аби скоротити дефіцит в енергосистемі», - сказав Галущенко.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

При цьому, він наголосив, що останні російські обстріли, зокрема, атаки дронів на об’єкти енергетичної інфраструктури в Одеській області, а також артилерійські обстріли енергетичного підприємства в Херсонській області, призвели не тільки до припинення електропостачання мільйонів українців, але і до руйнувань важливого енергетичного обладнання.

«Ми вже отримуємо допомогу від наших міжнародних партнерів у вигляді матеріалів та потрібного обладнання. Водночас щоразу після нових атак потреби знову зростають. Наша мета - не тільки оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, але і сформувати запас устаткування, яке допоможе швидше відремонтувати енергооб’єкти після наступних обстрілів», - підкреслив міністр.

Очільник відомства наголосив на проактивній позиції Міненерго в координаційній роботі з міжнародними партнерами, установами, компаніями та організаціями у залученні допомоги українськими генеруючим компаніям, операторам систем розподілу і передачі, газотранспортної системи, підземних газових сховищ та газорозподільчих мереж, газо- та вуглевидобувних підприємств.

Водночас, учасники засідання підтвердили готовність і надалі надавати підтримку українському енергосектору. Зокрема, США планують найближчим часом доставити велику партію з обладнанням для українських енергетичних компаній.

Нагадаємо, що більшість генерувальних потужностей енергосистеми України відновлено.

Раніше генеральний директор YASNO Сергій Коваленко сказав, що українцям потрібно бути готовими до відключень світла протягом усієї зими та як мінімум до кінця березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: