В енергосистемі значний дефіцит потужності: в «Укренерго» розповіли про ситуацію на ранок

Читать на русском
В енергосистемі на сьогоднішній ранок зберігається значний дефіцит потужності. За минулий тиждень енергосистема зазнала трьох російських атак.

На ранок 12 грудня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності.

Про це повідомляє «Укренерго».

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«За минулий тиждень енергосистема зазнала три російські атаки – вже восьма масована ракетна атака у понеділок 5 грудня та дві локальні атаки артилерією та безпілотниками на півдні та сході країни у вихідні. Руйнування, яких завдав ворог енергосистемі, наразі не дозволяють у повній мірі використовувати потужності теплових електростанцій, необхідний додатковий час для відновлення їх роботи», – розповіли в компанії.

На Одещині ситуація все ще складна – триває відновлення енергопостачання споживачів.

Енергетики працюють над усуненням наслідків російських атак, але роботи на додаток до всього ускладнені поганою погодою (поривчастий вітер із мокрим снігом).

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль днями констатував, що внаслідок ударів росії пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції в Україні.

Глава «Укренерго» напередодні заявив, що енергетикам вже вдалося відновити більшість генеруючих потужностей в енергосистемі.

Раніше у Києві оновили графіки відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: