Рф атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України: 10 безпілотників збиті

Читать на русском
ЗСУ збили десять ворожих БПЛА над Херсонською, Миколаївською та Одеською областями. Частина дронів влучила ударами в об'єкти енергетики.

Повітряні Сили сьогодні вночі збили 10 із 15 дронів-камікадзе Shahed-136/131, які запускала росія по території України.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗС України у Telegram вранці 10 грудня.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Як повідомляється, у ніч проти 10 грудня російські окупанти атакували південь України дронами-камікадзе Shahed-136/131 іранського виробництва.

Підрозділи повітряного командування «Південь» Повітряних Сил ЗС України збили десять ворожих БПЛ над Херсонською, Миколаївською та Одеською областями.

Керівник пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк уточнила, що частина дронів влучила ударами в об'єкти енергетики. Люди не постраждали, але руйнування суттєві. Через атаку тисячі абонентів знову залишились без електрики. Відновлювальні роботи вже йдуть.

Удари по Одещині підтвердив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук у зверненні в Telegram.

«Сьогодні вночі ворог дронами-камікадзе атакував об'єкти енергетичної інфраструктури Одеської області. Під час цієї атаки були влучання і є наслідки руйнувань. Триває рятувальна операція та відбудуться роботи з відновлення енергетичної інфраструктури нашого регіону», – зазначив він.

Братчук додав, що інформації про постраждалих наразі немає. Також він подякував Силам ППО за два знищені дрони-камікадзе в небі над Одеською областю.

Нагадаємо, на початку грудня у ЗСУ зазначили, що російські військові вже кілька тижнів не використали для ударів по Україні іранські дрони-камікадзе. Це може бути пов'язано не лише з морозами, а й із закінченням партії БПЛА з Ірану, допустили в ЗСУ.

Однак у ніч проти 7 грудня рф після тритижневої паузи знову атакувала Україну дронами-камікадзе. ЗСУ збили 14 безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: