Коли скасують відключення світла в Україні: гендиректор YASNO дав прогноз

Читать на русском
Українці мають бути готовими, що відключення електроенергії будуть усю зиму та як мінімум до березня.

Українці мають бути готовими, що відключення світла будуть усю зиму та як мінімум до березня. За оптимальним сценарієм – це будуть планові графіки.

Про це заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко в ефірі національного національного телемарафону у вівторок, 6 грудня.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

«Є багато питань, коли ми взагалі відмовимося від графіків і коли буде у нас 100% світло. До кінця березня (триватимуть відключення світла – ред.) – базовий сценарій, який буде для нас гарним, якщо ми проживемо зиму та початок весни у стабілізаційних графіках», – сказав він.

Коваленко нагадав, що Україна пережила вже восьму хвилю ракетних ударів росії. Найважча ситуація зі світлом – в Одеській та Київській областях. За його словами, поки що рано говорити про повернення до стабілізаційних графіків відключення.

«Є обмеження щодо генерації по всій країні, тому енергетикам ще потрібен час. Йдеться про дні, а не про години чи тижні», – пояснив гендиректор YASNO.

Нагадаємо, в результаті ракетної атаки рф 5 грудня знову були пошкоджені об'єкти енергетики. У деяких областях України почалися проблеми зі світлом та водопостачанням.

При цьому в Кабміні заявили, що завдяки гарній роботі ППО та збиттю більшості ракет енергосистема України зберегла свою цілісність.

В «Укренерго» сьогодні повідомили, що Одеська та Київська область найбільше постраждали від ракетного обстрілу 5 грудня. Для відновлення обсягів виробництва електрики, яка була до атаки, потрібно кілька днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: