«Укренерго» спрямує понад 400 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури

Читать на русском
Укренерго спрямує понад 400 млн євро на придбання необхідного обладнання для відновлення та реконструкції енергетичної інфраструктури.
eds-engineering.com

«Укренерго» спрямує понад 400 млн євро на придбання необхідного обладнання для відновлення та реконструкції енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Facebook.

За інформацією пресслужби, компанія уже незабаром може придбати частину критично необхідного обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, що була пошкоджена ворожими обстрілами.

«Це стало можливим завдяки рішенню уряду про надання держгарантії за кредитом ЄБРР на суму 300 млн євро, який буде доповнений грантом уряду Нідерландів», – йдеться в повідомленні.

Вже найближчим часом будуть підписані договір гарантії між Україною та ЄБРР, а також кредитна угода між Укренерго та ЄБРР. Це дозволить спрямувати необхідні кошти для відновлення пошкодженого обладнання, а також для фінансування операційних витрат та підтримки фінансової стабільності компанії.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

В «Укренерго» також нагадали, що 9 грудня уряд схвалив надання держгарантії за позикою KfW у сумі 32,5 млн євро для фінансування реконструкції восьми підстанцій у південно-західному регіоні. Крім того, Кабмін схвалив проєкт закону про ратифікацію зміни до Фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком, які дозволять продовжити використання залишку позики для фінансування реконструкції однієї з ключових підстанцій у центральному регіоні (37,5 млн євро).

Нагадаємо, росія сьогодні вночі атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників. Повідомляли, що Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла.

В «Укренерго» повідомляли, що всього росіяни випустили вже понад 1000 ракет та снарядів по енергетичних об'єктів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: