Стало відомо, скільки справ про воєнні злочини росіян відкрила Нацполіція

Читать на русском
Слідчі Нацполіції вже відкрили понад 48 тисяч кримінальних проваджень за фактом воєнних злочинів російських окупантів.
Ілюстративне фотоФото – AP

Українські правоохоронці вже відкрили понад 48 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військовослужбовців рф.

Про це повідомляє пресслужба МВС у Telegram.

«З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 48 161 кримінальне провадження за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками», – йдеться у повідомленні.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

Зазначається, що найбільше проваджень розпочато за фактами порушення законів та звичаїв війни – 36 692. Ще 9 111 – за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 2 173 – за фактами колабораційної діяльності, 100 – за державну зраду та 37 – за диверсії.

Нагадаємо, на деокупованих територіях України виявлено майже півсотні місць тортур, де росіяни незаконно утримували та катували громадян.

Також в Офісі президента провели попередній аналіз документів про так звану російську «спеціальну військову операцію». Виявилося, що у кремлі планували знищення керівництва України та масові вбивства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: