Комітет Сенату США підтримав резолюцію про визнання дій рф в Україні геноцидом

Читать на русском
Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США у середу, 7 грудня, підтримав законодавчу ініціативу, яка визнає дії росії проти українського народу геноцидом.
Reuters

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США у середу, 7 грудня, підтримав законодавчу ініціативу, яка визнає дії росії проти українського народу геноцидом.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Комітету.

Ця резолюція засуджує активний геноцид проти українського народу та закликає уряд США співпрацювати з союзниками, щоби запобігти майбутнім злочинам. Крім того, в документі висловлюється підтримка щодо створення трибуналу та проведення міжнародного кримінального розслідування проти росії.

«Ми повинні й надалі робити все можливе, щоб підтримати український народ у його боротьбі за виживання», – заявив автор резолюції сенатор Джим Ріш.

Сенатор Бен Кардін наголосив, що злочини, скоєні російськими військовами, суперечать численним міжнародним конвенціям і можуть бути визначені лише як геноцид.

Ще у липні повідомляли, що сенатори США від двох партій, Республіканської та Демократичної, представили у Верхній палаті текст резолюції, яка визнає дії росії в Україні геноцидом українського народу.

Додамо, з моменту початку повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну та станом на початок грудня Національна поліція порушила 46 442 кримінальних провадження за фактами вчинення на території України злочинів російськими військовими та посібниками окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: