На звільненій території Миколаївщини знайшли тіла зі слідами тортур

Читать на русском
Згідно з висновками судово-медичних експертів, у загиблих зафіксовано сліди тортур. У двох чоловіків є вогнепальні поранення.

Зафіксовано нові військові злочини росії. На деокупованих територіях Миколаївської області знайдено тіла трьох мирних жителів зі слідами тортур.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

«Прокурори Миколаївської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції та криміналістами виявили на деокупованій території с. Новопетрівка Широківської громади Баштанського району трьох загиблих внаслідок військової агресії росії», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, тіла належать місцевим жителям – чоловікам 39-ти, 42-х та 55-ти років.

«Згідно з висновками судово-медичних експертів, у загиблих зафіксовано сліди тортур. Двоє чоловіків мають вогнепальні поранення», – інформують у прокуратурі.

Проводяться слідчі дії та триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним із умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, у Херсоні виявлено чотири катівні росіян.

У МВС розповіли, скільки всього катівень окупантів знайшли на звільнених територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: