Росія відповідатиме за всі вкрадені активи Української держави та компаній – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував рішення Верховного суду Франції про стягнення з росії 1,5 млрд доларів. Крім того, він заявив, що наразі повністю відновити енергосистему в Україні неможливо.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував рішення Верховного суду Франції про стягнення з росії 1,5 млрд доларів на користь українського ощадбанку. За його словами, країна-агресор відповідатиме за всі вкрадені активи.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

«Росія відповідатиме за всі вкрадені активи Української держави та компаній. Це перша перемога державної компанії в судах проти росії щодо захопленого в Криму, і я дякую кожному й кожній, хто забезпечив цей результат», – підкресли Зеленський.

Зеленський відвідав харківський військовий шпиталь та вручив нагороди бійцямВолодимир Зеленський після візиту на Донбас приїхав до Харкова до госпіталю, де лікують поранених військовослужбовців.

Також він розповів, що представники Офісу президента та уряду взяли участь у конференції в Америці щодо створення спецтрибуналу через злочини рф проти України. Президент наголосив, що українці доб’ються очікуваного результату, а також анонсував важливі рішення для захисту держави у другій половині тижня.

Глава держави провів засідання Ставки, під якого доповіли про найгарячіші точки на Донбасі, Харківщині та про загальну ситуацію на кордонах. Також він провів нараду щодо стабілізації енергосистеми й захисту електростанцій.

«Постійно збільшуємо генерацію та постачання електрики – майже щодня додаємо ще обсягу. Але варто не забувати – і не забувати всім, – що відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Потрібен час. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень», – зазначив Зеленський.

За його словами, найбільше відключень зараз у Києві та області, на Львівщині, у Житомирській області, на Хмельниччині, Полтавщині, Вінниччині та в Закарпатті.

Нагадаємо, президент також заявив, що внаслідок обстрілу російськими військами 7 грудня Курахового у Донецькій області загинули вже 10 мирних жителів.

Крім того, американський журнал Time назвав людиною 2022 року президента України Володимира Зеленського та «дух України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: