Встановлено особу росіянина, який наказав стріляти по цивільними на виїзді з Харкова

Читать на русском
СБУ ідентифікувала російського військового, який 24 лютого наказав стріляти по цивільними авто на в'їзді до Харкова.

Служба безпеки ідентифікувала російського військового, який 24 лютого наказав стріляти по цивільними авто на в'їзді до Харкова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правохоронці ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які воювали проти УкраїниВ Україні ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які брали участь у війні. Всього поліцейські відкрили понад 42 тисячі кримінальних проваджень.

«У результаті слідчих дій встановлено особу російського загарбника, який на початку повномасштабного вторгнення віддав наказ стріляти по українцях, які намагалися виїхати з Харківщини. Воєнним злочинцем виявився заступник командира з військово-політичної роботи 25-ї окремої мотострілецької бригади Західного військового округу зс рф підполковник Євгєн Зеленов. 24 лютого він командував однією з російських батальйонно-тактичних груп, яка вела активні бойові дії з підрозділами Сил оборони на східному напрямку», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, його окупаційне угруповання наблизилося до Харківської кільцевої дороги з боку селища Липці та заблокувало в'їзд до обласного центру.

«При цьому місцеві жителі, які їхали з прикордонних населених пунктів регіону, вимагали розблокувати рух і чинили опір окупантам. За це командир рашистів наказав підлеглим відкрити вогонь на поразку автомобілями, в яких знаходилися громадянські громадяни. Внаслідок злочину одна людина загинула, щонайменше двоє отримали тяжкі поранення», - повідомляють у СБУ.

Росіянину заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством.

Нагадаємо, СБУ встановила особу російського солдата, який навмисне вбив мирного жителя під час окупації частини Київської області.

Раніше було встановлено особу російського командира, який наказав катувати людей у Херсоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: