Бої на Донбасі: у Генштабі розповіли, де атакували окупанти

Читать на русском
Росіяни на Бахмутському та Авдіївському напрямах обстріляли позиції Сил оборони України з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах 24 населених пунктів.

Сили оборони України за добу відбили атаки російських окупантів у районах Стельмахівки, Макіївки і Серебрянського лісництва Луганської області та Верхньокам’янського, Білогорівки, Соледара, Юр’ївки, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Времівки Донецької області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Окупанти за добу завдали 2 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області, 11 авіаційних ударів по позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення, а також здійснили понад 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі Херсона та позицій наших військ.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках населені пункти зазнали мінометних та артилерійських обстрілів.

«Все стабільно»: путін заявив, що в ході війни проти України у росії «немає проблем»Путін заявив, що його вторгнення в Україну йде стабільно і жодних проблем немає. Він також вважає, що процес урегулювання буде непростим.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріл районів 16 населених пунктів.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснив обстріли позицій Сил оборони з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах 24 населених пунктів. Це, зокрема, Верхньокам’янське, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Дружба, Залізне, Нью-Йорк, Авдіївка, Опитне, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку вогнева активність ворога фіксувалася біля Новоукраїнки, Пречистівки та Вугледару Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв населені пункти Времівка Донецької області та Зелене Поле, Новопіль, Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпілське, Чарівне і Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку обстріляно Червоний Маяк, Львів, Інженерне, Чорнобаївку та Херсон.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують використовувати мирне населення як живий щит. У селищі Троїцьке Луганської області росіяни розміщують військову техніку та облаштовують вогневі позиції поблизу житлових будинків, де мешкає цивільне населення.

Авіація сил оборони протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удар по позиціях зенітного ракетного комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 9 пунктів управління, 17 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та 2 боєприпаси окупантів.

Нагадаємо, 9 грудня президент Володимир Зеленський розповів, що на Донбасі фронтова ситуація на ключових напрямках залишається дуже важкою – у Бахмуті та Соледарі «давно не залишилося живого місця».

Раніше міністр оборони Олексій Резніков спрогнозував, коли Сили оборони відновлять активний контрнаступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: