Києво-Печерська Лавра офіційно стала монастирем у складі ПЦУ

Читать на русском
Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.

Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.

Про це повідомив заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків УПЦ ПЦУ Євстратій Зоря.

РНБО запровадила санкції проти екснардепа Новинського та глави Києво-Печерської Лаври – ЗМІСанкції торкнулися намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), екснардепа Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП.

«1 грудня 2022 р. було зареєстровано статут Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Відомості про цю юридичну особу в складі Помісної Церкви внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру», – йдеться у повідомленні.

Митрополит Київський і всієї України за посадою є священно-архімандритом, тобто канонічним і духовним керівником Київської Лаври. Також рішенням Синоду Блаженнійший Митрополит Епіфаній призначений очолювати монастир як юридичну особу.

Нагадаємо, 2 грудня президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя). Також до списку потрапив колишній нардеп Вадим Новинський та ще низка священиків УПЦ МП.

Раніше у Києво-Печерській Лаврі провела обшуки СБУ. Священику Києво-Печерської Лаври, який під час богослужіння славив «російський світ», повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: