У Білорусі теж збираються ввести кримінальну відповідальність за «фейки» про армію

Читать на русском
У Білорусі за аналогією з росією збираються ввести покарання за поширення свідомо неправдивих відомостей, які дискредитують збройні сили.

Парламент Білорусі у першому читанні ухвалив низку змін до Кримінального кодексу. Серед них – введеня кримінальної відповідальності за «фейки» про білоруську армію.

Про це повідомляє Белта.

Депутати заявили, що мета законопроєкту – «вжиття заходів запобіжного характеру за скоєння злочинів екстремістської (терористичної) спрямованості».

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

Законопроєкт, зокрема, пропонує передбачити смертну кару за зраду державі, вчинену посадовою особою, яка обіймає державну посаду, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця.

В КК збирається внести зміни, щоб встановити відповідальність за «поширення свідомо неправдивих відомостей, які дискредитують» збройні сили, інші війська та військові формування, воєнізовані організації Білорусі.

Проєктом закону Кримінальний кодекс доповнюється статтею «Пропаганда тероризму» та «Порушення вимог щодо захисту державних секретів».

Нагадаємо, в росії цієї весни запровадили покарання за поширення «відомо неправдивої інформації про діяльність збройних сил рф» і за «дискредитацію використання російських військ».

Наприкінці листопада заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що на кордоні Білорусі з Україною є недостатня кількість ворожих сил для наступу, але такий варіант може бути запасним у росії.

Раніше Олександр Лукашенко говорив, що Білорусі на сьогоднішній день «ніяка війна не потрібна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: