ППО для України: Резніков поговорив з головою Пентагону

Читать на русском
Телефонна розмова з американським колегою відбулася відразу після ворожої атаки, коли вдень у понеділок рф випустила територією України понад 70 ракет.
ua.usembassy.gov

Міністр оборони України Олексій Резніков після російського масованого ракетного удару минулої доби, 5 грудня, обговорив із головою Пентагону Ллойдом Остіном питання посилення української протиповітряної оборони.

Про це керівник українського військового відомства повідомляє у Twiiter.

Як зазначив Резніков, що телефонна розмова з американським колегою відбулася відразу після ворожої атаки, коли вдень у понеділок країна-агресор випустила територією України понад 70 ракет.

«Хочу висловити глибоку вдячність міністру оборони США, який щиро переживає за ситуацію в Україні. Під час нашої телефонної розмови сьогодні, одразу після російського масованого ракетного обстрілу, ми обговорили подальші кроки щодо посилення протиповітряної оборони України», - написав український міністр.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Він також подякував США за постійну підтримку України.

Водночас, за інформацією прес-служби Пентагону, США засудили жорстокі ракетні удари рф по цивільній інфраструктурі України та підтвердили, що найбільш пріоритетним завданням у військовій підтримці ЗСУ наразі є забезпечення їх системами ППО.

«Міністр Остін запевнив, що протиповітряна оборона є головним пріоритетом в зусиллях США у сфері безпеки», – йдеться в документі.

У Пентагоні підкреслили, що про це свідчать недавно підтверджені зобов’язання США надати Україні додаткові ракети для комплексів NASAMS, переданих раніше Україні. Це також стосується можливостей для протидії безпілотним повітряним системам.

Нагадаємо, що після ударів росії в ряді регіонів почалися проблеми зі світлом і водою. У трьох областях окупанти потрапили по енергооб'єктам.

Раніше WSJ повідомляло, що перед тим, як передати Україні два десятки РСЗВ HIMARS, американська сторона зробила запобіжні зміни в обладнанні, щоби виключити можливість обстрілювати з них цілі на території країни-агресора.

Також у ЗСУ не виключають нових ударів, через наявність достатньої кількості літаків у росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: