Після атаки рф найбільші проблеми будуть на Одещині – РНБО

Читать на русском
Він висловив впевненість, що українські фахівці найближчим часом полагодять те, що наразі знищено під час саме сьогоднішніх обстрілів.
president.gov.ua

Після російських ракетних ударів по об'єктах енергетики України у понеділок, 5 грудня, передбачаються проблеми в забезпеченні електроенергією Одеської області, для решти областей великих проблем не повинно виникнути.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив в ефірі телемарафону «Суспільне».

«Ворог не змінює в цьому випадку свою тактику. Він хоче нас заморозити… І в них нічого не вийде», - зазначив Данілов.

Він висловив впевненість, що українські фахівці найближчим часом полагодять те, що наразі знищено під час саме сьогоднішніх обстрілів.

«Будуть невеликі проблеми щодо Одеської області. По решті території ми не бачимо великих проблем. До цього наші фахівці готові. Більше того, ми вже розуміємо, в який спосіб нам діяти, коли ми розуміємо, що найближчим часом буде атака. Це вже наше ноу-хау, наших енергетиків, які спільно зі службами відпрацьовують ці питання», - йдеться у повідомленні Данілова.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

Секретар РНБО також заявив, що сили ППО збивають усе більше ворожих ракет, що свідчить фаховість українських захисників і про внесок партнерів, які допомагають Україні сучасними засобами боротьби.

Водночас, Данілов зазначив, що ракет у країни-агресора більше не стає.

«Ми розраховували 4-5 потужних атак, ми не казали 2-3. Потужна атака – ми вважаємо, по 100-110 ракет, як було до цього, якщо ворог не отримує з тих країн, з якими він зараз веде перемовини, додаткових ракет для цих обстрілів. Те, що стосується ракет, дійсно у ворога їх не збільшується. І з 24 лютого він постійно зменшує цей обсяг», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні росія знову атакувала Україну ракетами. Над Києвом сили ППО збили дев'ять ворожих ракет. Загалом над Україною знищили понад 60 ракет із понад 70 запущених.

Після ударів росії в ряді регіонів почалися проблеми зі світлом і водою. У трьох областях окупанти потрапили по енергооб'єктам.

Внаслідок цього «Укренерго» запровадило аварійні відключення світла по всій Україні.

Водночас, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, українська енергетична система залишилася цілісною завдяки роботі сил протиповітряної оборони. При цьому, в «Укренерго» розповіли, коли стабілізується ситуація зі світлом після ударів по енергосистемі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: