Київ та ще чотири області повертаються до планових відключень світла: що відомо

Читать на русском
У Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях вже від завтра, 5 грудня, діятимуть планові відключення світла.

У Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях вже з понеділка, 5 грудня, знову діятимуть планові відключення світла.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК у Telegram.

«З 5 грудня повертаємося до графіків стабілізаційних відключень. Однак ситуація в енергосистемі лишається складною. Тому просимо з розумінням поставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергосистеми. Робимо все можливе, щоб їх було якомога менше», - йдеться у повідомленні.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

ДТЕК також повідомляє, що з 5 грудня до стабілізаційних графіків повертаються Київщина, Дніпропетровщина, Донеччина та Одещина.

Нагадаємо, що у неділю, 4 грудня, у Києві тривають екстрені відключення світла. Графіки відключень поки що не діють.

Згідно зі словами прем'єра Дениса Шмигаля, в Україні сьогодні зберігається дефіцит в енергосистемі трохи менше за 20%. Потреби житлових будинків забезпечуються приблизно 40-50%.

Раніше ми повідомляли, що у випадку тривалого відключення електроенергії в Україні призупинять планові госпіталізації та операції у медичних закладах.

Також обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключень електроенергії. Також перевірятиметься технічний стан протиаварійної автоматики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: