У Києві, Одесі та Дніпрі почалися аварійні відключення світла

Читать на русском
Вранці 3 грудня розпочалися екстрені відключення електрики у трьох регіонах – на Київщині, Одещині та Дніпропетровщині.

У суботу вранці, 3 грудня, енергетики застосували екстрені відключення електрики у трьох регіонах – на Київщині, Одещині та Дніпропетровщині. Планові погодинні графіки зараз не актуальні.

Про це повідомила пресслужба ДПЕК.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Київ, Одеса та Дніпро. Екстрені відключення електроенергії. Стабілізаційні графіки поки що не діють. Робимо все можливе, щоб якнайшвидше повернутися до відключень за графіками, які застосовувалися до останньої масованої атаки на енергетичну інфраструктуру», – сказано в повідомленні.

Про зміну ситуації можна дізнатися на сайтах ДПЕК Київських, Одеських та Дніпровських електромереж.

Нагадаємо, 30 листопада у Міненерго заявили, що обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключення електрики.

Тим часом Київ 1 грудня майже вийшов на відключення електроенергії за графіком.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що якщо не буде нових ударів росії по енергосистемі, найближчим часом можна буде скоротити час відключень світла та зробити їх плановими. Також він пригрозив головам обленерго особистою відповідальністю за несправедливі графіки відключення світла.

У Кабміні 2 грудня повідомляли, що в Україні зберігається дефіцит в енергосистемі трохи менше ніж 20%. Потреби житлових будинків забезпечуються приблизно на 40-50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: