На випадок нових блекаутів: Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Румунії

Читать на русском
Імпорт електроенергії, зокрема з Румунії, може стати додатковим інструментом стабілізації енергосистеми України.

Енергетична компанія України здійснила тестовий імпорт електроенергії із Румунії. Такі заходи можуть використовуватись у майбутньому для стабілізації енергосистеми України.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

В Україні вдруге провели тест імпорту електроенергії з ЄвропиУ суботу, 19 листопада, Україна вдруге здійснила тестову поставку імпортної електроенергії зі Словаччини.

«Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» (АТ «ЕКУ») 27 листопада 2022 року у тестовому режимі імпортував некомерційні обсяги електроенергії з Румунії потужністю 1 МВт протягом двох годин (о 9:00 та 14:00)», – сказано в повідомленні.

У компанії наголосили, що імпорт електроенергії може стати додатковим інструментом стабілізації енергосистеми України. Тестові поставки необхідні для перевірки технічної можливості імпорту електроенергії з Європи у разі потреби.

Зазначимо, що ЕКУ вперше здійснила тестовий імпорт електроенергії зі Словаччини 27 жовтня, другий тестовий імпорт пройшов 19 листопада.

Нагадаємо, сьогодні з ранку Укренерго застосувало аварійні відключення по всій Україні. Дефіцит потужності енергосистеми зріс до 27%.

Пізніше стало відомо, що у Києві планують давати світло споживачам на 2-3 години двічі на добу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: