Шмигаль розповів про поточну ситуацію в енергосистемі України

Читать на русском
В Україні на сьогоднішній день зберігається дефіцит в енергосистемі трохи менше ніж 20 відсотків. Потреби житлових будинків забезпечуються приблизно наполовину.

В Україні на сьогоднішній день зберігається дефіцит в енергосистемі трохи менше ніж 20%. Потреби житлових будинків забезпечуються приблизно на 40-50%.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у п'ятницю, 2 грудня.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Станом на сьогоднішній ранок виробники електроенергії забезпечують 83% споживання. До всіх операторів системи розподілу — обленерго — доведені ліміти споживання по кожній області, які пріоритетно забезпечують живлення об’єктів критичної інфраструктури. Потреби інших споживачів — підприємств та житлового сектору — забезпечуються на 40-50%», – сказав він.

Прем'єр додав, що відновлення продовжується. Це дозволяє енергетикам скорочувати час відключення, а також переходити до прогнозованих планових графіків.

Нагадаємо, 30 листопада у Міненерго заявили, що обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключення електрики.

Київ учора майже вийшов на відключення електроенергії за графіком.

Днями міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що якщо не буде нових ударів росії по енергосистемі, найближчим часом можна буде скоротити час відключень світла та зробити їх плановими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: