Обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключення електрики

Читать на русском
Міненерго випустило наказ з дорученням проводити позапланові перевірки об'єктів енергетики під час воєнного стану в Україні
Ілюстративне фотоkmu.gov.ua

Міністерство енергетики України доручило Держенергонагляду проводити перевірки обленерго на дотримання ними графіків відключень електроенергії. Також буде перевірятися технічний стан протиаварійної автоматики.

Про це повідомила пресслужба Міненерго 30 Листопада.

Українцям дали поради, як зберегти продукти без електрикиМОЗ дало українцям поради, як зберігати продукти при відключенні світла та непрацюючих холодильниках.

Перед цим Держенергонагляд провів моніторинг коректності застосовуваних графіків відключень, а також дотримання операторами систем розподілу (ОСР) їх термінів та тривалості. За підсумками моніторингу Міненерго випустило наказ з дорученням проводити позапланові перевірки об'єктів енергетики під час воєнного стану в Україні. Допомагати у здійсненні перевірок будуть представники Національної комісії з регулювання енергетики, Служби безпеки та Укренерго - в частині перевірок ОСР.

«Графіки відключення електроенергії повинні бути складені та застосовуватися відповідно до вимог чинного законодавства і максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу повинні чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій» - заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Також представники Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах оператора системи передачі (ОСП) та ОСР в ранкові та вечірні пікові години - щоб контролювати дотримання графіків відключення світла.

Нагадаємо, станом на ранок 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання в Україні. Дефіцит потужності становить 27%.

Ситуація з енергопостачанням в Україні покращується з кожним днем. Якщо не буде нових ударів росії по енергосистемі, в найближчій перспективі можна буде знову перейти на відключення світла за графіками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: