План на випадок блекауту: метро зупинять, станції використовуватимуть як укриття – Кличко

Читать на русском
У разі блекауту в Києві зроблять безкоштовний проїзд у громадському транспорті – рух метро буде зупинено, а станції планують використовувати як укриття.

У разі блекауту в Києві зроблять безкоштовний проїзд у громадському транспорті – рух метро буде зупинено, а станції планують використовувати як укриття.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у Telegram.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Він зазначив, що треба бути готовими до різних варіантів, оскільки росіяни підступні та безжальні.

«У разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності внаслідок цього електропостачання у столиці, на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси. Проїзд буде безкоштовним», - написав Кличко.

Мер повідомив, що всі автобусні парки Києва забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії. Зокрема, бензинові та дизельні генератори. Тому столиця має можливість забезпечити мінімальний обсяг технологічного процесу підготовки та випуску автобусів на маршрути. Також на територіях автобусних парків облаштовано пункти обігріву для водіїв.

Кличко також написав, що у разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання рух поїздів метрополітену буде припинено. 45 підземних станцій працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та укриття під час повітряної тривоги. Вхід на станції метро буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що засвідчує особу.

На станціях підземки будуть доступні:

  • інтернет-зв'язок;
  • електроенергія (можливість підзарядити мобільні телефони та інші гаджети);
  • питна вода;
  • санітарні вузли.

За словами Кличка, середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла. Тому українцям треба одягати зимовий одяг та мати з собою теплі речі.

При цьому станції наземної ділянки метрополітену не використовуватимуться для потреб цивільного захисту (як укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій та під час тривоги).

Раніше МОЗ дало поради, як зберегти продукти без електрики.

У Міненерго заявляли, що ситуація в енергетиці поступово покращується.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: