Чому наступальний потенціал росії обмежений: пояснення британської розвідки

Читать на русском
Відновити великомасштабні наступальні наземні операції росії заважають брак боєприпасів та проблеми з логістикою.

Одним з основних факторів, що обмежує наступальний потенціал росії, є нестача боєприпасів, що посилюється проблемами з логістикою.

Так вважають у британській розвідці.

Виведення російських військ з правого берега Дніпра дозволило українським військовим завдати ударів по додаткових російських логістичних вузлах та комунікаціях. Ця загроза, ймовірно, спонукала росіян перемістити вузли постачання, у тому числі залізничні перевалочні пункти, далі на південь та схід.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Згодом, йдеться в повідомленні розвідки, російській армії потрібно буде виконувати додаткове трудомістке навантаження та розвантаження із залізничного на автомобільний транспорт. Але автомобільне пересування є вразливим для української артилерії, оскільки доставлятиме постачання для російських передових оборонних позицій.

«Нестача боєприпасів у росії (що посилюється цими проблемами з логістикою), ймовірно, є одним з основних факторів, що в даний час обмежують потенціал росії для відновлення ефективних великомасштабних наступальних наземних операцій», – констатували в британській розвідці.

Нагадаємо, затримки з логістикою та постачанням озброєнь та боєприпасів також дещо уповільнюють успішний контрнаступ Збройних сил України.

На думку американського генерала, взимку Україна має продовжувати свої атаки на російські склади боєприпасів, командні центри та лінії постачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: