Зросла кількість аварій в енергосистемі Києва: у Yasno назвали дві причини

Читать на русском
В енергосистемі Києва стали частіше траплятися аварії. Це з тим, що споживачі перевантажують мережу відразу після появи електрики, а також користуються обігрівачами.

Київ учора майже вийшов на відключення електроенергії за графіком. У той же час в енергосистемі частіше стали траплятися аварії.

Про це у Facebook написав гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.

Він назвав дві причини аварій.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

По-перше, за його словами, коли вмикають світло, жителі столиці починають вмикати в розетки все. «Автоматика вибиває від перепадів напруги, але про це нікому не відомо, всі продовжують думати, що це екстрене відключення», – пояснив Коваленко і порадив у такому разі звертатися до ЖЕКу або ОСББ, щоб з'ясувати причину відключення.

Коваленко також закликав не поспішати підключати до мережі все одразу після появи електрики.

По-друге, на зростання аварій впливає погода: «Хоча опалення зараз непогане, люди все одно користуються електрообігрівачами. Вони створюють чимало навантаження на мережу і результат – такий самий, як і в історії вище».

Нагадаємо, обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключень електроенергії. Також перевірятиметься технічний стан протиаварійної автоматики.

Мер Києва Віталій Кличко припускає, що відключення електроенергії у Києві триватимуть до весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: