«За скарги на несправедливі відключення»: Галущенко пригрозив головам обленерго особистою відповідальністю

Читать на русском
Глави обленерго особисто відповідатимуть за несправедливі графіки відключення світла, на які масово скаржаться українці.
mev.gov.ua

Голова Міненерго Герман Галущенко пригрозив особистою відповідальністю керівникам обленерго, якщо графіки відключення електроенергії будуть не збалансованими або не дотримуються зовсім.

Його заяву публікує пресслужба Міненерго у п'ятницю, 2 грудня.

Ситуація покращується з кожним днем: Галущенко назвав умову для повернення до планових відключень світлаЯкщо не буде нових ударів рф по енергосистемі, найближчим часом можна буде скоротити час відключень світла і зробити їх плановими.

Як заявив Галущенко, останнім часом до міністерства почало надходити безліч скарг на несправедливі відключення світла, а також на недотримання графіків. Лише за минулий тиждень кількість таких скарг зросла вдвічі. Найбільше їх надійшло із Києва, Київської області, Полтави та Львова.

Під час наради до Міненерго дійшли висновку, що скарги споживачів обґрунтовані та заявили, що обленерго несуть пряму відповідальність за несправедливий розподіл електроенергії.

«При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність», – наголосив Галущенко.

Нагадаємо, 30 листопада у Міненерго заявили, що обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключення електрики.

Київ учора майже вийшов на відключення електроенергії за графіком. У той же час в енергосистемі частіше траплялися аварії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: