Відключення електрики у Києві можуть тривати до весни – Кличко

Читать на русском
У Києві не будуть проводити повну евакуацію у разі блекауту через російські удари. Можливий лише тимчасовий переїзд деяких категорій людей до передмістя.

Потрібно бути готовими до того, що відключення електроенергії у Києві триватимуть до весни. Водночас влада не готує повну евакуацію зі столиці у разі затяжного блекауту.

Про це мер Віталій Кличко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми намагаємося відновити все максимально швидко, перейти на чіткі графіки, щоб не було сюрпризів, а потім перейти на безперебійне постачання електрики. Але повинні бути готовими до того, що відключення можуть бути до весни. Це також пов'язано з низькими температурами, у багатьох людей стоять теплонагрівальні прилади – у когось тепла підлога, у когось УФ. Люди в холодну пору завжди споживають більше електроенергії. Тому йде велике навантаження на енергосистему», – сказав Кличко.

Опалювальний сезон 2022-2023: як підготуватися до найважчої зими в історії УкраїниПро те, як найбільш надійно підготуватися до опалювального сезону 2022-2023, який обіцяє стати найважчим в історії України – в матеріалі Слово і діло

За його словами, влада робить все, щоб не стався повний блекаут, але готується до різних сценаріїв. При цьому повної евакуації мешканців міста не буде.

«Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій до передмістя, туди, де можуть бути сервіси», – уточнив міський голова.

Кличко також попросив киян бути готовими до різних сценаріїв: «Тому прохання мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, завантажуйте офлайн-картки на свої телефони. І в разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб найгіршого випадку не сталося».

Нагадаємо, станом на 27 листопада у Києві майже повністю відновили електропостачання, воду, тепло, а також мобільний зв'язок.

Раніше в інтерв'ю Кличко прогнозував, що на Київ може чекати найгірша зима з часів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: