Ситуація покращується з кожним днем: Галущенко назвав умову для повернення до планових відключень світла

Читать на русском
Якщо не буде нових ударів рф по енергосистемі, найближчим часом можна буде скоротити час відключень світла і зробити їх плановими.
mev.gov.ua

Ситуація з енергопостачанням в Україні покращується з кожним днем. Якщо не буде нових ударів росії по енергосистемі, у найближчій перспективі можна буде знову перейти на відключення світла за графіками.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Ситуація покращується з кожним днем, тому що ключове для нас збільшити обсяги генерації. Відповідно, що більше з кожним днем ми збільшуємо обсяг генерації, тим це скорочує дефіцит в енергосистемі. Якщо, і це ключове, не буде подальших обстрілів енергосистеми, то ми у найближчій перспективі зможемо стабілізувати та скоротити час відключення. Більше того, це будуть планові відключення. У принципі, це головна мета – зробити це плановим та зрозумілим для людей», – сказав Галущенко.

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що дефіцит в енергосистемі становить 30%. При цьому вже є можливість давати світло у будинки по 5-6 годин на день.

Що чекає на українців у разі блекауту, розповів керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: