«Справедливість буде»: Зеленський розповів про роботу над створенням спецтрибуналу для рф

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів, що протягом тижня на різних рівнях у європейських столицях тривала робота над запуском спеціального трибуналу через російську агресію.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що протягом тижня тривала робота над створенням спеціального трибуналу щодо російської агресії.

Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, робота велася на різних рівнях у європейських столицях. Для запуску спецтрибуналу збирали критичну масу підтримки.

До кінця року країна-агресор втратить 100 тисяч своїх військових – звернення ЗеленськогоПрезидент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 29 листопада, 279-го дня війни проти російських окупантів.

«Лондон, Париж, Берлін, Варшава та інші столиці... Всюди зміцнюємо нашу позицію, акумулюємо підтримку партнерів. Упевнений, що трибунал буде, справедливість буде», – зазначив президент.

Також глава держави відзначив нагородами українських захисників, які були звільнені з полону. За час повномашстабної війни вдалося визволити вже 1331 захисника та захисницю.

«І жодного українця не залишимо в російських тюрмах, таборах та «ізоляціях». Ми пам’ятаємо про всіх. Настане день – привітаємо знову на свободі», – підкреслив Зеленський.

Крім того, він подякував людям, які повертають нормальне життя у деокуповані райони. Зокрема, у Херсон та Херсонську області. Зокрема, це енергетики, будівельники, звʼязківці, ремонтні бригади, бізнес, місцеві керівники, сапери.

Наразі триває розмінування. Протягом кількох днів було вилучено понад 200 вибухонебезпечних предметів.

«На Херсонщині щотижня більше покриття звʼязку, більше постачання електрики й газу, більше транспортних можливостей. Щотижня більше доступу до нормальної медицини, до освітніх і соціальних послуг. Сьогодні ж у Херсоні запрацювала й трансляція українського телемарафону «Єдині новини», – додав президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Раніше президент заявив, що війна закінчиться, коли Україна переможе, або коли цього захоче росія. Але якщо Україна не витримає, то війна розповзеться на інші території чи навіть континенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: