Президентка Угорщини визнала очевидну відповідальність путіна за війну в Україні

Читать на русском
Водночас, Новак підкреслила, що сторони мають повернутися за стіл переговорів, мають бути відкриті дипломатичні канали, а кінцевою метою має бути досягнення справедливого миру.
Офіс президента

Президентка Угорщини Каталін Новак під час візиту до Києва у суботу, 26 листопада, заявила, що відповідальність президента країни-агресора путіна за війну проти України є очевидною.

Про це йдеться на брифінгу після Міжнародного саміту ініціативи Grain from Ukraine.

«Відповідальність володимира путіна за цю війну очевидна і угорці завжди і у всьому виступали проти цього страждання і кровопролиття. Ми є сусідами з Україною і наші сусіди можуть покладатися на нашу допомогу. Сусіди завжди залишатимуться сусідами», - заявила Новак.

Орбан одягнув шарф із зображенням частини України у складі Угорщини: МЗС розмовлятиме з посломВіктор Орбан одягнув шарф із картою, на якій частина території України та Румунії перебуває у складі Угорщини. МЗС України викличе посла, щоби поговорити про це.

При цьому, лідер країни заявила, що в Угорщини є «150 тисяч причин зупинити цю війну і досягти миру».

«150 тисяч причин - це 150 тисяч угорців, які мешкають на Закарпатті на території України. Вже чимало етнічних угорців віддали своє життя за захист України», - додала президентка Угорщини.

Вона засудила російську агресію та звернула увагу на те, що «війна в Україні є найбільш актуальним і важливим викликом у нашому регіоні».

Водночас, Новак підкреслила, що сторони мають повернутися за стіл переговорів, «мають бути відкриті дипломатичні канали, а кінцевою метою має бути досягнення справедливого миру».

«2022 рік був роком війни. Давайте сподіватися, що 2023 рік стане роком відбудови та миру», - підкреслила президентка Угорщини.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 листопада, президент Угорщини Каталін Новак, прем'єр Польщі та прем'єр Бельгії приїхали до Києва.

У травні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планувала забрати собі частину території. Що відповіли у посольстві Угорщини, можна переглянути тут.

Також ми повідомляли, що Угорщина заблокувала фінансову допомогу Україні від Євросоюзу на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: