«Після NASAMS настав час Patriot»: Кулеба переговорив з Блінкеном щодо ППО для України

Читать на русском
Системи ППО NASAMS довели свою ефективність, настав час передати Україні ЗРК Patriot, заявив глава МЗС.
ЗРК Patriot

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після чергової атаки рф у розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що настав час передати Києву ЗРК Patriot.

Про це глава МЗС написав у Twitter 17 листопада.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Кулеба уточнив, що розмова з американським колегою відбулася під час масованої ракетної атаки росії по Україні вранці в четвер, 17 листопада.

«Я подякував США за найважливішу оборонну допомогу і наголосив, що постачання систем ППО в Україну необхідно прискорити. Системи NASAMS вже довели свою ефективність. Я також переконаний, що настав час Patriots», – наголосив міністр.

Глава МЗС також прокоментував інцидент із ракетою, яка впала на території Польщі.

«Ми поділяємо думку, що росія несе повну відповідальність за свій ракетний терор та його наслідки на території України, Польщі та Молдови», – додав він.

Нагадаємо, 15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні, внаслідок якої серйозно постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури.

У Пентагоні заявили, що системи NASAMS перехопили 100% російських ракет, випущених по Україні 15 листопада.

Вранці в четвер Україна зазнала нової масованої ракетної атаки росії. У Дніпрі, Харківській та Одеській областях ворог влучив у об'єкти інфраструктури. У Дніпрі поранено 14 людей, у тому числі підліток.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: