Польща погодилася розмістити біля кордону із Україною ЗРК Patriot

Читать на русском
Польща згодна розмістити біля кордону з Україною системи протиповітряної оборони Patriot, які їй запропонувала Німеччина.

Польща згодна розмістити біля кордону з Україною системи протиповітряної оборони Patriot, які напередодні їй запропонувала Німеччина після інциденту з падінням ракети.

Про це заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак у своєму Twitter у понеділок, 21 листопада.

У падінні ракети української ППО у Польщі немає провини Києва – СтолтенбергГенсек НАТО наголосив, що росія несе остаточну відповідальність за інцидент у Польщі, оскільки веде незаконну війну проти України. Вини Києва у події немає.

«Я із задоволенням прийняв пропозицію міністра оборони Німеччини щодо розміщення додаткових ракетних установок Patriot у нашій країні. Сьогодні у телефонній розмові з німецькою стороною я запропоную, щоб систему було розміщено поблизу кордону з Україною», – зазначив він.

MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс, що перебуває на озброєнні США та армій країн-союзниць. Виробляється групою американських компаній на чолі з Рейтеоном.

Нагадаємо, після падіння ракети у прикордонному селі Польщі Німеччина запропонувала допомогти із захистом повітряного простору, зокрема системами ППО Patriot.

Під час масової атаки росії на Україну 15 листопада у польському селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік кордону з Україною впала ракета. Загинули двоє людей. Польща розслідує інцидент, на місці також допущено до роботи експертів з України.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що, найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: