США нададуть Україні додаткову військову допомогу на 400 млн доларів

Читать на русском
До нового пакету військової допомоги входять додаткові боєприпаси для NASAMS та HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди та інше.
Фото: EPA-EFE/Shutterstock

США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 400 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Білий дім.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Як заявив держсекретар США, допомога на 400 млн доларів включає додаткове озброєння, боєприпаси та засоби ППО із запасів Міністерства оборони США. «Цей транш призведе до того, що загальна військова допомога США для України досягне безпрецедентного рівня приблизно 19,7 мільярда доларів з початку роботи адміністрації», – зазначив Ентоні Блінкен.

Як повідомляє CNN з посиланням на представника Білого дому, в пакеті є «додаткові боєприпаси для NASAMS, 150 великокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами для протидії безпілотним авіаційним системам, додаткові боєприпаси для HIMARS, 200 високоточних 155-мм артилерійських снарядів тощо.

Нагадаємо, напередодні США надали Україні новий пакет підтримки бюджету у розмірі 4,5 млрд доларів.

Після чергової масованої атаки росії міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав США передати Києву ЗРК Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: