Путін прокоментував плани обмежити ціни на російські енергоресурси

Читать на русском
Путін заявив, що плани запровадити обмеження цін на російські енергоресурси – маячня. За його словами, якщо Європі не потрібен російський газ, рф готова постачати його в інші країни.

Наміри обмежити ціни на російські енергоресурси лише призведуть до подальшого зростання на світових ринках, зокрема у Європі.

Про це президент рф володимир путін заявив на Східному економічному форумі, передає «Комерсант».

ЄС готовий до повного припинення постачання російського газу – єврокомісарПри цьому, в Євросоюзі заявили, що очікують від росії дотримання своїх енергетичних контрактів.

«Зіткнувшись із тим, що зараз відбувається, думають, як від цього піти, обмежити адміністративними рішеннями ціну. Чергова маячня, нісенітниця, яка призведе до подальшого зростання на світових ринках, у тому числі й у Європі. Нічого адміністративним шляхом у сфері економіки та світової торгівлі не можна вирішити», – заявив путін.

За його словами, європейським ринок енергоносіїв перестав бути «преміальним» для росії, і рф може спрямовувати свій газ до «інших країн».

При цьому путін вважає, що завдяки постачанню російського газу економіка провідних країн Європи «протягом десятиліть мала очевидні конкурентні переваги глобального характеру». «Якщо вони вважають, що їм такі переваги не потрібні, – ну нічого, це нас ніяк не бентежить, тому що потреба в енергоресурсах у світі дуже велика», – додав він.

Президент росії також згадав труднощі з «Північним потоком»: «Давайте нам турбіну, ми завтра включимо «Північний потік 1». Не дають нічого».

Нагадаємо, 2 вересня міністри фінансів країн «Великої сімки» погодили граничну ціну на російську нафту.

У той же день голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що настав час встановити стелю цін на російський трубопровідний газ, що надходить до Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: