Bloomberg: країни ЄС не зійшлися в ціні щодо обмеження вартості російської нафти

Читать на русском
Стеля у 65 доларів за барель для російської нафти здається урядам Польщі та країн Балтії надто щедрою для Москви. Натомість Греція та деякі інші країни наполягають на вартості у 70 доларів за барель нафти.

Переговори між послами ЄС щодо стелі цін на російську нафту мають відновитися у четвер, 24 листопада. На даний момент представники країн-членів не можуть ухвалити одноголосне рішення, оскільки Польща та країни Балтії намагаються занизити стелю, а Греція – навпаки, зробити вищою.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

За даними журналістів, виконавчий орган ЄС запропонував рівень у 65 доларів за барель, який здається урядам Польщі та країн Балтії надто щедрим для Москви.

Водночас, кілька країн, зокрема Греція, не хочуть опускатися нижче 70 доларів, що є верхнім кордоном діапазону, запропонованого ЄС раніше у середу.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

«За словами джерел, у четвер заплановано додаткові переговори послів. Вони мають продовжити свої обговорення після того, як деякі уряди, ймовірно, проконсультуються із Вашингтоном. Багатогодинні безплідні переговори в середу показали, що члени блоку, як і раніше, далекі одне від одного в питанні про цінову межу, яке вперше було порушене США, але угода все ще розглядається як досяжна», – йдеться у публікації.

Високопосадовець з коаліції з обмеження цін у коментарі Bloomberg висловив упевненість, що згоди буде досягнуто задовго до крайнього терміну, 5 грудня, коли набудуть чинності нафтові санкції ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: