США дозволили операції з постачання російської нафти до низки країн – подробиці

Читать на русском
Водночас, ліміт цін на нафту з рф не застосовуватиметься у разі суттєвої її перероблювання за межами країни.
Financial Times

Міністерство фінансів Сполучених Штатів видало генеральні ліцензії на здійснення транзакцій з постачання сирої нафти з росії до Японії, Болгарії, Хорватії та інших країн ЄС, серед яких також немає держав, що межують з морем.

Про це повідомляє сайт Мінфіну США.

Як зазначається, постачання сирої нафти до Японії дозволено з проєкту «Сахалін-2».

Усі транзакції пов'язані з морським перевезенням сирої нафти, виробленої у проєкті «Сахалін-2», дозволено до 30 вересня 2023 року, з умовою того, що продукт виробництва повністю імпортується до Японії.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

При цьому, обмежувальні заходи не поширюються на дії, які «потрібні для реагування на надзвичайні ситуації на судах, пов'язані зі здоров'ям або безпекою команди, захисту навколишнього середовища, включаючи безпечну стоянку в доці або якірну стоянку, терміновий ремонт або рятувальні операції».

Згідно з опублікованим документом, американська влада не перешкоджатиме розвантаженню російської нафти, якщо це «необхідно для реагування на надзвичайну ситуацію на судні».

Водночас, ліміт цін на нафту з рф не застосовуватиметься у разі суттєвої її перероблювання за межами країни.

Країни Заходу розраховують узгодити і встановити граничну ціну на нафту, що експортується росією, «після технічного навчання», йдеться в оприлюднених документах Міністерства фінансів США.

Раніше ми повідомляли, що США переглянуть обмеження на російську нафту.

Нагадаємо, в рамках шостого пакету санкцій Євросоюз запровадив заборону на купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із росії.

У вересні 2022 року доходи країни-агресора від продажу нафти скоротилися до $15,3 млрд, а саме на $3,2 млрд.

Також повідомляли, що у світі невідомі власники формують «тіньовий флот» із танкерів для перевезення нафти в інтересах кремля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: