Найскладніший етап після атаки енергосистема пройшла – Укренерго

Читать на русском
Усі області України вже заживлені після тимчасового блекауту, енергосистема знову з'єднана з енергосистемою Євросоюзу.

Найскладніший етап після чергової масштабної російської ракетної атаки енергосистема України вже пройшла, всі області заживлені.

Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону 25 листопада.

Половина будинків у Києві перебуває в режимі аварійного відключення електрики – КМВАУ Києві половина житлового фонду перебуває в режимі аварійного відключення електрики. Але водопостачання відновлено повністю.

«Найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла. Усі області заживлені, енергосистема знову з'єднана з енергосистемою Євросоюзу. Усі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють», – сказав він.

За словами Кудрицького, за 1-2 дні АЕС вийдуть на свою нормальну планову потужність, і можна буде перевести споживачів з аварійних на планові графіки відключень.

Глава Укренерго додав, що енергосистема України знову з'єднана з енергосистемою Євросоюзу, яка «здатна допомогти у складний момент».

Нагадаємо, після масштабного ракетного обстрілу росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей.

Як розповіли в Міненерго, обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. За словами Германа Галущенка, в енергетичній системі стався блекаут.

До вчорашнього вечора енергетикам вдалося повернути електропостачання половині України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: