Електрику повернули у всі області України – ОПУ

Читать на русском
Електрику подано в усі області України. Першими – на об'єкти критичної інфраструктури. Продовжується підключення до мережі побутових споживачів.

Менше ніж через добу після чергової атаки росії на інфраструктуру України електропостачання подали у всі області.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у четвер, 24 листопада, у Telegram.

Вчора в енергосистемі стався блекаут: Галущенко спрогнозував, коли ситуація зі світлом стабілізуєтьсяВ Україні до вечора почнуть працювати атомні станції. Після цього дефіцит в енергосистемі, яка вчора пережила блекаут, зменшиться. На сьогоднішній день відновлено енергопостачання всіх об'єктів критичної інфраструктури.

«Електрика подана до всіх областей України! Перше що було заживлено – об’єкти критичної інфраструктури. Станом на зараз поступово триває підключення до мережі побутових споживачів», – повідомив Тимошенко.

За даними чиновника, в регіонах вдалося розгорнути 4 тисячі «Пунктів незламності». Це спеціально обладнані місця, де можна зарядити телефони, зігрітися, випити теплих напоїв.

Тимошенко додав, що енергетики, комунальники та рятувальники працюють 24/7.

Нагадаємо, після масштабних обстрілів росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей. Зокрема, ще вранці було знеструмлено 70% Києва. Також майже у всьому місті були проблеми із водопостачанням.

У Міністерстві енергетики повідомили, що обстріл росії призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій.

Сьогодні вдень у всіх районах Києва відновили водопостачання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: