В «Укренерго» розповіли, скільком споживачам вже повернули електрику до вечора четверга

Читать на русском
До вечора 24 листопада енергетикам вдалося повернути електропостачання половині України. Але дефіцит потужності у енергосистемі зберігається.
фото depositphotos.com

До вечора 24 листопада енергетикам вдалося повернути електропостачання половині України. Роботи з подачі електрики до будинків українців продовжуються.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Станом на 19:00 виробники електроенергії забезпечили близько 50% потреб споживання в країні. Вже працює значна частина теплоелектростанцій та гідроелектростанцій, поступово набирають потужність всі атомні станції, за винятком окупованої Запорізької АЕС», – йдеться у повідомленні.

У компанії нагадують, що насамперед енергоживлення подається на об'єкти критичної інфраструктури: газорозподільні мережі, водоканали, очисні споруди, лікарні. Триває поступове заживлення побутових споживачів.

«Наслідки вчорашньої ракетної атаки відчувають всі регіони України. Неможливо зараз назвати жодних точних термінів повного відновлення», – зазначили в компанії.

За даними «Укренерго», дефіцит потужності в енергосистемі все ще 50%.

«Якщо ми хочемо зберегти об'єднану енергосистему, незважаючи на російські терористичні атаки, контрольовані відключення необхідні», – додали у відомстві.

Нагадаємо, після масштабних обстрілів росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей. Зокрема, ще вранці було знеструмлено 70% Києва. Також майже у всьому місті були проблеми із водопостачанням.

У Міністерстві енергетики повідомили, що обстріл росії призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій.

Сьогодні вдень в ОПУ повідомили, що електрику повернули до всіх областей України. Насамперед – на об'єкти критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: