Енергоатом повідомив про відновлення роботи АЕС в Україні

Читать на русском
На енергоблоках Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції, до вечора вони зможуть виробляти електрику
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Українські атомні електростанції знову запрацювали. Так, Запорізька атомна електростанція, яка перебувала в режимі блекауту після чергового російського терористичного акту проти української енергосистеми, отримала живлення власних потреб. А на енергоблоках Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції.

Про це говориться в офіційному повідомленні Енергоатому.

Станом на 12:17 Запорізька АЕС отримала живлення власних потреб від енергосистеми України. Дизель-генератори, які забезпечували її енергією, переведені в режим чергування.

Що стосується інших трьох АЕС України, то до вечора вони вже зможуть повноцінно запрацювати та постачати електроенергію для потреб країни.

«Протягом дня при готовності енергосистеми блоки цих станцій будуть підключені до електромережі, постачання електроенергії для потреб наших громадян і економіки країни будуть відновлені» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 23 листопада після чергової масованої ракетної атаки росії по всій Україні почалися аварійні відключення світла – були влучення по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Через ворожі ракетні удари в Україні відключили від енергосистеми дві атомні електростанції. Пізніше була відключена від мережі ще одна - через пошкодження енергосистеми АЕС не могли передавати вироблювану електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: