У ЗСУ прокоментували роботу російської ППО

Читать на русском
ППО російської армії не така ефективна, як стверджують окупанти. Заяви про те, що вона збиває десятками ракети HIMARS, неправда.

ППО російської армії не така ефективна, як стверджують окупанти. Заяви про те, що вона збиває десятками ракети HIMARS, неправда.

Про це заявив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат під час брифінгу в Медіацентрі Україна у четвер, 17 листопада.

Чим воюють ЗСУ: протиповітряна оборонаНа озброєнні українських військових знаходяться два зенітно-ракетних комплекс «Бук» і С-300 ПС, а також автоматизований ЗРК «Оса».

«Росія має достатньо засобів ППО і ці засоби працюють ефективно. Тут не потрібно жодних ілюзій. Але й наші Сили оборони мають непогану зброю, яку надають партнери. Наше озброєння у комплексі працює, російська ППО теж зазнає втрат. Вона не є такою, як повідомляють у зведенні російського міноборони. Подають відомості, що збивають десятки ракет HIMARS. Це неправда, ці ракети чудово влучають у цілі», – сказав Ігнат.

Він додав, що чимало систем ППО росія розмістила в Криму, але їх недостатньо, щоб охопити всю лінію фронту.

«Ми знаємо, що росія має досить велику лінію засобів ППО. Це стосується комплексів малої, середньої та великої дальності дії. Вони у цьому питанні пішли далеко вперед. Те, що має Україна – БУК-М1 та С-300, це комплекси радянської розробки, росія їх уже давно модернізувала. І ці комплекси є сьогодні в росії, Крим також насичений цими засобами. Але територія росії настільки велика, лінія фронту не мала, щоб повністю перекрити весь повітряний простір. Ми бачимо, що вже з Білорусі почали перевозити ракети С-300 десь ближче до Донбасу. Просто вони щодня б'ють і використовують їх як балістичні», – додав спікер.

Нагадаємо, сьогодні під час ранкової атаки росії сили української ППО збили чотири крилаті ракети Х-101, дві керовані авіаційні ракети Х-59 і п'ять безпілотників Shahed-136.

Під час масштабної атаки окупантів 15 листопада ЗСУ знищили більшість випущених ракет та дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: